Preview Mode Links will not work in preview mode

Lyssna på DA

Dec 13, 2017

Statliga Samhall ska bygga upp människor genom  meningsfull sysselsättning. Dagens Arbete har i flera dagar visat upp en annan bild, där sjuka och arbetsskadade bryts ner av stress och farliga jobb. 

Samhall har 24 000 anställda. Omsättningen var i fjol 7,5 miljarder, där mer än hälften var bidrag från staten....


Nov 15, 2017

Nyss försvann jobben österut till länder där lönerna var lägre. Men efter finanskrisen har någonting hänt. Med avancerad teknik har massproduktionen börjat återvända. DA fångade den nya globala trenden i Småland.


Oct 13, 2017

Arbetskompisarna från Lindbäcks husfabrik har planerat och tränat i månader. Nu har dagen kommit, nu ska Kebnekaise bestigas. Dagens Arbete följde med på en tur som bjöd på gnistrande sol men också en ogästvänlig vägg av snö.


Sep 19, 2017

Under sin första tid i Sverige hade Aleksandar Srndovic inte ens råd att köpa tomater. I dag är livet helt annorlunda: – Jag har kämpat som ett lejon, men jag har mycket att tacka många Hallstabor för att det har gått så bra för mig och min familj.


Sep 11, 2017

Tiobarnspappa och industri­arbetare på heltid. Hur sjutton fixar han det? Dagens Arbete hängde med Sami Nikula när han skiftade mellan familj och jobb om vartannat.