Preview Mode Links will not work in preview mode

Lyssna på DA

Dec 21, 2015

Denise Mina är en av Europas främsta kriminalförfattare. Vi träffade henne på hennes hemmaplan i Skottland och pratade tonårsmammor, religiösa arbetare och hänsynslösa journalister.


Dec 18, 2015

En lördag klev en känslotyngd 15-årig flicka in i en verkstadshall i Sundsvall. Hon sjöng i flera timmar tills all oro hade släppt. Inför maskinerna vågade Helen Sjöholm möta sig själv.


Dec 16, 2015

Britt Lindgren älskar öl och tillverkar det själv. Fast hon dricker hellre vin. DA var med och bryggde med henne, och lärde sig noggrannhet, absolut renlighet och hantverksglädje. Men mest av allt var det flera timmars ohejdad skrattfest. Text och inläsning: Hans Strandberg Publicerad i DA december 2014


Dec 10, 2015

Snö, mörker och ett fruset lik. En björn som ryter med blodig käft. Deckardrottningen Åsa Larsson vet hur hon ska fånga läsarna, hennes böcker säljs över hela världen. Vi följer med henne på en resa till den barndomsstad där hon hämtar sina berättelser.


Dec 7, 2015

En märklig syn på en öländsk badstrand för nästan tio år sedan väckte hans nyfikenhet. Nu kollar han dagligen vad vädergudarna har att erbjuda. Michael Gustafsson är Scanias egen stålman som alltid längtar efter sin surfbräda.